22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNEGÖL - BURSA

Heyelan Meclis gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, İnegöl İlçesi’ne bağlı Esenköy’deki heyelanla ilgili Meclis’e bir soru önergesi verdi.

Milletvekili Demirel, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, İnegöl’e bağlı Eskiköy’de hemen hemen her yıl bahar aylarında yaşanan heyelanın bu yıl da tekrarlandığını hatırlattı. Demirel, heyelan yüzünden 150 haneli köyde sadece 20 hanenin kaldığını söyledi.

Heyelanlarda köyün coğrafi yapısının gözle görülür şekilde bozulduğuna işaret eden Demirel, yaklaşık 1 kilometrelik alanda 500 dönüm sebze ve meyve bahçesinin toprak altında kaldığını kaydetti. Demirel, önergesinde şunları belirtti:

"Esenköy’de meydana gelen heyelan yüzünden ekili alanlar zarar görmüş köylülerimizin durumuyla ilgili olarak neler yapmayı planlıyorsunuz? Eskiköy’de yaşanan heyelanla ilgili olarak herhangi bir acil eylem planınız var mı? Heyelan sebebiyle ekili alanları zarar görmüş olan köylülerimizin, zarar gören ürünlerinin telafisi için neler yapmayı planlıyorsunuz?"

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 13:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?