17
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

İlahiyatçı profesörden uyarı: sahte şeyhlere dikkat

İnegöl İlçesi’nde konferans veren Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Kara, sahte şeyhlere dikkat çekti.

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından haftalık olarak düzenlenen "Cuma Konuşmaları"nın konuğu olan Prof. Dr. Mustafa Kara, "İslam Medeniyetinde Tasavvufun Etkisi" konulu bir konferans verdi. Kara, Türkiye’de şeyh, tarikat lideri ve mehdi iddiasıyla ortaya çıkanların yalancı olduklarını belirterek, "Bu kişiler menfaatleri uğruna tarikat müntesiplerini kullanıyorlar. Bu tiplerin yüzde 95’i İslam’a zarar vermektedir" dedi.

İslam medeniyetinin büyük bir yelpaze olarak düşünülmesi gerektiğini ifade eden Kara, tasavvufun da bu yelpazede önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. Tasavvufun ahlaki normlar bütünü olduğunun altını çizen Kara, son yüzyıl içerisinde bu anlayışın tahrifata uğradığını, bunun sonuçlarının da tek bir sebebe bağlanamayacağını belirtti. Kara, İslam medeniyetinin tekrar bir medeniyet sıçraması yapmasının felsefede, edebiyatta, müzik ve güzel sanatlarda dünya çapında eserler verilmesiyle mümkün olabileceğini savundu.

inegöl
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 11:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?