17
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

İnegöl: Amerikalı öğrenciler çocuk parkı yapıyor

The Experiment in İntiernaional Living in Turkey tarafından her yıl farklı bir yöreye götürülen Amerikalı öğrencilerin bu yılki durağı Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Eymir Köyü oldu.
Gelir gelmez çalışmalara başlayan 11 Amerikalı öğrenci, köye çocuk parkı yapıyor. Amerikan öğrenciler, 15 günlük kamp boyunca tarlalarda da çalışarak, köy hayatını öğrenecek. Ayrıca ahırlarda süt sağmayı öğrenecek olan misafir öğrencileri 15 gün boyunca köylüler evlerinde ağırlayacak.

Proje yetkilisi Nilüfer Güzel, öğrencilern ilk kez köy hayatıyla tanıştıklarını söyledi. Yaşları 15-22 arasında değişen öğrenciler ise, Türk misafirperverliğine hayran kaldıklarını, köy yemeklerini ve çayı çok sevdiklerini belirttiler.

Köy halkının kısa sürede sevgisini kazanan Amerikalılar, Türkçe bilmedikleri için muhabaplarıyla vücut diliyle anlaşmaya çalışıyor. Amerikalı gençler, köy çocuklarının oyunlarına da eşlik ediyor. Ellerinde çapaları ile üzüm tarlalarında çalışan ve ineklerden süt sağan öğrenciler, "Böyle bir ortama gireceğimizi hiç tahmin etmiyorduk. İyi ki buradayız. Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyoruz" diyerek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

iha.bursa
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 14:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?