18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

İnegöl Bulgaristan seçimlerine hazırlanıyor

Bulgaristan’da 25 Haziran 2005 tarihinde yapılacak Genel Seçimler için geri sayım başlarken, çifte vatandaş olan göçmenlerin Türkiye’de yaşadıkları yerlerde oy kullanabilmeleri için çalışmalar sürüyor.

Seçimler öncesi İnegöl’e gelen Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Rusko Georgiev, çifte vatandaş olan göçmenlerin İnegöl’de oy kullanabilmeleri için temaslarda bulundu. Bulgaristan’ın Bursa Fahri Konsolosu DSP eski Milletvekili Hayati Korkmaz ile birlikte İnegöl’e gelen Başkonsolos Rusko Georgiev, Bal-Göç İnegöl Şubesi Başkanı Alaattin Kırcalı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Georgiev, 25 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde, İnegöl’de yaşayan ve çifte vatandaşlığı bulunanların kişilerin İnegöl’de oy kullanabilmeleri için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bulgaristan’ın, Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmesi yönünde oy kullanacağını bildiren Georgiev, bu konuda Türkiye’nin başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Bal-Göç Şube Başkanı Kırcalı ise, İnegöl’de Akhisar, Yenice ve ilçe merkezinde çifte vatandaşlık statüsünde oy kullanma hakkına sahip 3 bin civarında göçmen bulunduğunu, İnegöl’e sandık koyulmasına destek vereceklerini kaydetti. Kırcalı, İnegöl’e sandık koyulması halinde, Eskişehir, Bilecik, İznik ve Yenişehir’deki göçmenlerin de oylarını İnegöl’de kullanacaklarını, konunun birkaç gün içerisinde netlik kazanacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 13:47:40
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 13:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?