20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNEGÖL - BURSA

İnegöl Deyniler köyü dünyaya açıldı

Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Deyniler Köyü’nde açılan internet kafe köylüler tarafından büyük ilgi görüyor.
Seçim vaadi olarak internet kafe açacağı sözünü verdiğini belirten ve seçildikten 3 ay sonra bu sözünü tuttuğunu söyleyen Sebahattin Külcü, "Köydeki eğitim düzeyini yükseltmek, teknolojiyi köylüyü tanıştırmak ve gençleri kahve köşelerinden kurtarmak amacıyla açtığım internet kafe beklediğimden daha çok ilgi gördü" dedi.
Külcü, Köy Konağı’nda ’Deydinler Net’ adı verdikleri kafedeki 5 bilgisayarların artık ihtiyacı karşılayamadığıın belirterek, "200 haneli köyümüzde bilgisayar ve internet 7’den 70’e herkesin hayatının bir parçası haline geldi. Bilgisayar bilen gençler, aile fertlerine kurs vererek, onlarında öğrenmelerini sağlıyor. Bundan dolayı kafeye gençler, bayanlar ve erkekler farklı saatlerde geliyorlar. Çiftçimiz internet aracılığıyla bürokratik işlemleri için İnegöl’e gitmelerine gerek kalmadı. Köylümüz resmi işlemlerin bir çoğunu internet aracılığı ile yapıyor" diye konuştu.
Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın girişimleri ile köye bir futbol sahasının da kazandırılacağını vurgulayan Külcü, 200 hanelik köylerinde 3 dönümlük arazide bir de park yapacağını söyledi.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 03:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?