20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNEGÖL - BURSA

İnegöl TEKEL Fabrikası Uludağ Üniversitesi'ne devredildi

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde TEKEL'e ait yaprak tütün işleme tesisleri Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ) devredildi.
TEKEL fabrikasında incelemelerde bulunan UÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, burada çalışan işçi ve memurların kesinlikle mağdur edilmeyeceğini söyledi. Yurtkuran, 33 bin metrekarelik arsası ile 20 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan tesislerin eğitim-öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere üniversiteye tahsis edilmesine ilişkin bürokratik işlemlerin tamamlandığını kaydetti.
Binaların tadilattan geçirilmesinden sonra İnegöl Meslek Yüksek Okulu'nun kapasitesinin 5 bin öğrenciye çıkacağını müjdeleyen Yurtkuran, "Biz buraya mobilya fakültesi açmayı düşünüyoruz. Tekstil bölümü de burada yer alacak. Ağaç mühendisliğine yoğun talep var. İnegöl'de yıllardan bu yana yer darlığından dolayı yeni programlar açamıyorduk. TEKEL tesisleri tam bizim istediğimize uygun bir yer. Hemen tadilat çalışmalarına başlayacağız" dedi.
İşçilerle de görüşen Yurtkuran, "Burada çalışan 102 işçi ve 19 memur mağdur edilmeyecek. Tüm özlük hakları ile birlikte isterlerse üniversite bünyesine geçebilecekler. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Endişeye gerek. Mudanya'daki TEKEL işçileri ile Gemlik'teki Suniipek'te de bu böyle oldu" diye konuştu.
ÖZDEMİR KESKİNKILIÇ - BURSA (İHA)
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 21:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan IP: 85.107.88.xxx Tarih : 18.11.2008 15:01:13

biz okulun bulundugu yerden mem nun degiliz lüt fen degiş tirilsin bursada kı kampusse gidelim geregini arz ederim saygılarım la sercan:)