18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

İnegöl'de barkovizyonlu ihale

İnegöl'de, Orman İşletme Müdürlüğü’nce orman emvallerinin satışı için açılan şeffaf ihale, barkovizyonla salon dışındakilere de naklen seyrettirildi.

Orman emvali ihalesini, Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin ile İşletme Pazarlama Şube Müdürü İmdat Demir de izledi. İhale başlamadan önce yapılan kısa konuşmalarda, tüccarların sıkıntıları dinlendi ve çözüm yolları anlatıldı.

Bölge Müdürü Girgin, "Tüccarlarımızın memnuniyeti için yaz kış demeden çalışıyoruz. Şu zor kış günlerinde piyasaya güç şartlarda orman emvali sunuyoruz. Buna rağmen İnegöl işletmemiz 2005 yılında 6. ihalesini gerçekleştiriyor. Bu yıl Nisan ayında kayın üretimini bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

İnegöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Şanlı, "İhalelerimize ilgi bizleri memnun ediyor. Dolayısıyla hem üretimi artırıyoruz hem de işlerimizi yapan orman köylüsüne para kazandırıyoruz. Son ihalemize ilçe dışından da iştirak var. İhalelerimizi Türkiye’de ilk defa uygulanan barkovizyon sunumu ile yapıyoruz. Ayrıca ihale ilanlarımızı ve sonuçlarını da ogm-bursaobm.gov.tr internet sitemizde yayınlıyoruz" dedi.

Söz alan tüccarlardan Mehmet Eroğlu, "Vadeli satışlarda kullanılan teminat mektubu düzenlenmesinden bankalar yüksek masraf alıyor. İdarenizden bu masrafların azaltılması için anlayış bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan ihalede 360 bin YTL’lık orman ürünü satıldı. İhaleyi, salon dışındaki ekrandan dileyen herkes naklen seyretti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 16:20:37
Güncelleme :26 Şubat 2005 Cumartesi 17:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?