19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

İnegöl'de film gibi gasp olayı yaşandı..!

İstanbul'da eşinden ayrılarak 4 çocuğuyla birlikte yaşayan bir adam, annelerini görmek isteyen çocuklarını Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne getirmek için taksi gasp etti. İstanbul'da Mimar Sinan Mahallesi'nde oturan Ahmet Kaya (43), çocuklarının İnegöl'deki annelerini özlediklerini söylemeleri üzerine bir plan kurdu. Yevmiyeli şoför alarak çalışan, ancak parası olmadığı için ne yapacağını şaşıran Kaya, ticari bir taksi çağırmaya karar verdi. Büyük Çekmece önündeki Sahil Taksi durağından bir araç isteyen Kaya, yanına kuru sıkı tabanca ile ekmek bıçağı ve ip aldı. Evlerinin önüne gelen 34 M 0057 plakalı Erkan Topatan'a (58) ait araca çocukları ile binen Ahmet Kaya, Çatalca yakınlarına gelince, taksi şoföründen aracı durdurmasını istedi. Silahını doğrultarak şoförü bağlayan Kaya, daha sonra aracın bagajına kilitledi.
Uzun bir yolculuğun ardından İnegöl'e gelen Ahmet Kaya, Atatürk Bulvarı üzerindeki Dışbank önünde durdu. Kaya'nın araçtan inerek telefon ettiği esnada, iplerinden kurtularak bagajdan çıkmayı başaran taksici Topatan, çevredeki esnaflara aracının zorla gasp edildiğini söyledi. Olayın polise bildirilmesi ile kaçan Ahmet Kaya, kısa sürede çocukları ile birlikte izini kaybettirdi.
Polis, Kaya'nın en son telefonla Hüseyin Murat Fener isimli bir şahısla görüştüğünü tespit etti. Araştırmayı genişleten polis, Sinanbey Mahallesi Çayır Sokağı'nda yaşayan eski eşi Sevda Kaya'ya ulaştı. Ani bir operasyonla evi ablukaya alan polis, Kaya'yı kıskıvrak yakaladı.
Çocuklarının ısrarla annelerini görmek istemeleri üzerine böyle bir işe kalkıştığını belirten Ahmet Kaya, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
iha-bursa
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 17:26:33
Güncelleme :10 Temmuz 2004 Cumartesi 13:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?