24
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

İnegöl'e kent müzesi

İnegöl'de, eski Belediye binası müzeye dönüştürülecek. Yıllarca Belediye Sarayı, daha sonra SSK Dispanseri, şu anda ise Belediye Otobüs Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BOSKİ) olarak kullanılan tarihi binanın müzeye dönüştürülmesi konusundaki çalışmalar hız kazandı.

Bursa’dan gelen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, araştırmacı-yazar Raif Kaplanoğlu ve sanat tarihçisi Dilek Yıldız, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile beraber tarihi binada incelemelerde bulundu. Başkan Aktaş, binanın yaklaşık 100 yıllık bir maziye sahip olduğunu ve tarihi değeri açısından koruma altında bulunduğu söyledi.

Bursa Kent Müzesi’nin bir modelinin İnegöl’de hizmete açılmasını planladıklarını bildiren Aktaş, "Tarihimize sahip çıkmak için tüm sanayici ve iş adamlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin el birliği ile İnegöl’e bir Kent Müzesi kazandıralım. Gelecek nesillere güzel bir miras bırakalım. İnegöl’ün tarihini yaşatalım" dedi.

Erdönmez ise, İnegöl’de yaptıkları araştırmalarda müze için en uygun yerin bu tarihi bina olduğunu gördüklerini söyledi. İnegöl Kent Müzesi’ni ziyaret edeceklerin ilçenin tarihini bu bina içerisinde bulacaklarını vurgulayan Erdönmez, hem İnegöllüler’in elinde bulunan eser ve dokümanlar, hem Bursa arşivleri, hem de Bakanlık arşivlerinden yararlanılarak müzenin tarihi kisvesinin oluşturulabileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 15:08:50
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 15:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?