18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

İnegöl'e tıp fakültesi

İnegöl'de eski TEKEL binasına yüksek okul ve tıp fakültesi polikliniği açılması için çalışmalar hızlandı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran ve senato üyeleri, İnegöl’de üniversiteye devredilen TEKEL’e ait yaprak tütün depolarını gezerek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve senato heyeti, 22 bin metre kapalı alana sahip binaları gezdi. Kısa bir sürede onarıma başlanarak, İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nun rahatlatılması hedefleniyor. Ayrıca, eğitim ve öğretime son derece elverişli olan binaların bir bölümüne Tıp Fakültesi tarafından poliklinik açılacağı bildirildi.

Rektör Yurtkuran, "İnegöl’deki yerleşke Gemlik’ten daha iyi fiziki şartlara sahip. Gemlik’te arsa var; ama bina yok. Burada işimiz daha kolay. 1 trilyon ödeneği bütçeden haziran ayında çıkartmayı düşünüyoruz. Geri kalan bölümünü bizimle her konuda birlikte olan kaymakam ve belediye başkanıyla sanayicilerin halledeceğine inanıyorum. Meslek okulları arasında en ideal alana sahip olan İnegöl’ün geleceği parlak. Şu anda zor şartlarda eğitim ve öğretim veren MYO’yu bir an önce rahatlatmak lazım. Bunun için atölyeleri ve bazı derslikleri buraya taşıyacağız. Şu anda bin 650 öğrenci 9 bölümde eğitim görüyor. Mevcut bölümlerin artırılmasıyla bu sayı 5 bine kadar çıkacak. Bizim hedefimiz İnegöl’ün talepleri doğrultusunda öğrenci yetiştirmek" dedi.

Bursa’da üniversite bünyesinde faaliyet gösteren tıp fakültesine bağlı olarak İnegöl’de önce poliklinik, daha sonrada hastane açmayı düşündüklerini de açıklayan Yurtkuran, "Sağlık hizmetlerinin bir bölümünü açarak hizmet kolunu buraya yaymak istiyoruz. İlk aşamada poliklinik açılacak. Yaz ayına kadar bu hizmeti İnegöl’de gerekçeleştirmek istiyoruz. Daha sonra 2. basamak hastane açmak istiyoruz. Tüm branşlarda hizmet vermesi söz konusu olan polikliniklerde hocalar görev yapacak. Bunun İnegöl için önemli bir müjde olduğunu söyleyebilirim. Böylece vatandaşların tıp fakültesine sevklerinde yaşanan zorluklar ortadan kalkacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 14:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?