22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNEGÖL - BURSA

İnegöl'e yeni lise

İnegöl’e ikinci bir lise binası daha yapılmaya başlandı. 2 bin 800 lise öğrencisinin bulunduğu ilçede, Küçükçalık A.Ş. tarafından başlatılan lise inşaatının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılacak 32 derslikli lisenin de temel kazısına başlandı.

Bakanlığın yaptıracağı lise, Süleymaniye Mahallesi’nde İnegölspor sosyal tesisleri karşısındaki 9 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile çalışmaları inceleyen Kaymakam Erdoğan Bektaş, ilköğretim alanındaki sıkıntının sona erdiğini, şimdi lise konusuna el attıklarını belirterek, "Devlet vatandaş iş birliğinin en güzel örneklerini İnegöl’de görmek mümkün. Türkiye’nin örnek kuruluşlarından biri olan Küçükçalık A.Ş. 32 derslikli bir lise binası için çalışmalara başladı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inşa edilecek olan 32 derslikli lise kul binasının da yapımına başlandı" dedi.

1 milyon 800 bin YTL’ye ihale edilen bu okulu önümüzdeki eğitim ve öğretim yılana yetiştirmeye çalışacaklarını ifade eden Bektaş, "Böylece gelecek yıl 2 yeni liseyi eğitime kazandırıp, halen hizmet veren İnegöl Lisesi’ni de ilköğretim okulu yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Temeli bir süre sonra törenle atılacak olan lise binası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın L tipi projesine göre inşa edilecek. Lisede 32 dersliğin yanı sıra yabancı dil ve fen laboratuarları, spor salonu bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 16:39:55
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 14:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?