19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

İnegöllü Kamil'in kahramanlığı

İnegöl Belediyesi, İnegöllü küçük Kamil'in Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlıklarını anlatan "Küçük Kahraman" isimli kitabı bastırıp, ilköğretim 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine dağıttı. 

İnegöl Belediyesi olarak şehrin yapılaşması ile ilgili çalışmaları yürütürken sosyal ve kültürel faaliyetleri de halkın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önce de okullara kırtasiye yardımları ve ÖSS hazırlık kursları gibi hizmetler verdiklerini, öğrencilere lise ve üniversiteye hazırlık kitapları dağıttıklarını söyledi. Yaptıkları kültür hizmetlerinin yanında şimdi de "Küçük Kahraman Kamil" adlı kitabı bastırarak okullara dağıttıklarını anlatan Başkan Aktaş, dağıttıkları kitabın İnegöl'de eğitim öğretim gören öğrencilere vatan ve millet sevgisini aşılayacağına inandıklarını ifade etti. 

Kamil'in 1920'lerde Kazancı bayırlarında cephe tutmuş düşmana kök söktürdüğünü hatırlatan Başkan Aktaş, "İnegöllü olan bu küçük kahraman, Eskişehir'deki Türk birliklerine Bursa ve çevresindeki düşmanın durumunu haber vererek, İnegöl'ün kurtuluşunda büyük görevler yapmıştır. Düşman tarafından yakalanıp yıllarca zindanlarda esir tutulan küçük kahraman, savaşın kazanılmasıyla esir değişiminde 15 yaşındayken serbest kalmıştır. Yurda döndüğünde törenle karşılanmış ve 13 yaşında hak ettiği kırmızı şeritli istiklal madalyası göğsüne takılarak, bu madalyayı alan ilk Türk çocuğu olmuştur. Biz de Belediye olarak istedik ki evlatlarımız, İnegöl'ün bağrından çıkmış bu kahramanı öğrensin" dedi. 

Bu hikaye kitabının ilk baskısı 1942 yılında yapılmak üzere iki baskısı bulunduğuna işaret eden Başkan Aktaş, kitabın anlattığı yaşanmış gerçek kahramanlık öyküsünün bir çok kaynakta ve internette yer aldığını söyledi. Bu kahramanlık öyküsünün Diyanet'in çocuk dergisinin 268. sayısında da yer aldığını bildiren Aktaş, "4 bin adet bastırdığımız bu kitabımızın okullara dağıtımı sürmektedir. Şimdiden 11 ilköğretim okulunda dağıtım tamamlanmıştır. Çocuklarımız ve hatta büyüklerimizden bir saatlerini ayırıp bu kitabı okumalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 16:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?