25
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

İşletme fakültesi eylülde açılıyor

İNEGÖL İŞLETME FAKÜLTESİ EYLÜLDE AÇILIYOR

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığına getirilen Prof. Dr. Halis Ertürk, MYO kampüsünde fakülte yapılması düşünülen binada incelemelerde bulundu.

Ertürk, fakülte için tahsis edilen binanın eylül ayına yetiştirilip 2010-2011 yılında eğitime başlaması için İnegöllülerin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. İnegöl'e Uludağ Üniversitesi'ne bağlı bir işletme fakültesi kurulduğunu, fakülteye bir an önce öğrenci alınması için çalıştıklarını ifade ederek, "Tahsis edilen binayı hazırlayabilirsek, önümüzdeki eylül ayında öğrenci alabileceğimizi düşünüyoruz. Ama öncelikle binanın kullanılabilir bir hale getirilmesi, varsa deprem güçlendirilmesinin yapılması, cam, kapı, çatı, kalorifer ve elektrik tamiratlarının yapılması gerekmektedir. Eğer bunlar tamamlanmazsa işletme fakültesine öğrenci alımı bir sonraki seneye kalacaktır. Devlet Planlama Teşkilatı'ndan bir miktar bütçe bu hafta aktarılacak. İhale şartnamesine bağlı olduğu için belirli kısmı serbest bırakılcak. Bütçenin serbest bırakılan kısmı buranın tadilatına yetmeyebilir. Onun için ilk önce İnegöllülerin taşın altına elini koymasını istiyoruz. Yani bu binanın tamir ve tadilatını yapıp dört dörtlük bir hale getirirsek, eylül ayında 100 öğrenci ile başlarız. Bu bir yüksekokul değil fakültedir. Fakülteye özgü bir yapının, odaların, laboratuarın yapılması lazım. Bunlar olduğu takdirde İnegöl için hayırlı bir iş yapacağımızı düşünüyorum" dedi.

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Maliye Bakanlığı aracılığıyla çıkan ödeneğin 900 bin TL olduğunu kaydeden Ertürk, "Bu bütçe ihaleye bağlı olduğu için hepsini bu yıl kullanamayabiliriz. Uludağ Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı binanın tamir ve tadilatı ile ilgili bir maliyet çıkaracak. Üniversitemiz, belediyemiz, k

aymakamlığımız ve ticaret odamız birlikte hareket ederek, bu bütçeyi karşılamaya çalışacağız. Dekan belli, mekanı da hazırlarsak eğitime başlarız" diye konuştu.

İNEGÖL İŞLETME FAKÜLTESİ EYLÜLDE AÇILIYOR
İNEGÖL İŞLETME FAKÜLTESİ EYLÜLDE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 10:24:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 19:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?