18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Kanser hastasının baz isyanı

KANSER HASTASI KADININ BAZ İSTASYONU TEPKİSİ

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Akhisar Mahallesi'nde çocuk parkı ve futbol sahasını da içine alan yeşil alana kurulan baz istasyonuna tepkiler sürüyor.

Akhisar Mahallesinde Rumeli Caddesi ile mezarlık arasında kalan çocuk oyun parkı ve futbol sahasının yanına bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kuruldu. Daha evvel baz istasyonunun kurulmaması için eylem yapan mahalle sakinleri, bu defa istasyonun kaldırılması için eylem yapıp imza topladı.

Aylar süren tedavinin ardından kanser hastalığının yeniden nüksetmesinden korkan mahalle sakinlerinden Hanife Zülfüoğlu, "Akhisar halkı olarak kesinlikle baz istasyonuna karşıyız. Bu nasıl sorumsuzluk ki, istasyon çocuk parkının içine ve top sahasının ortasına yapıldı. Çocuklarımız, geleceğimiz için bu baz istasyonunu istemiyoruz. Millet olarak artık bilinçsiz değiliz. Kanser hastası olarak bir organımı kaybettim, bir organımı daha kaybetmek istemiyorum, çocuklarımı yetim bırakmak istemiyorum. Bunu buraya yapanlar gelsin, bizimle muhatap olsun. Oy zamanı haftada dört kez geliyorlardı, şimdi bizimle görüşmüyorlar. Burada her aileden bir kanserli var. Daha fazla insan kanser olsun istemiyoruz" diye konuştu.

Baz istasyonu kurulduktan sonra psikolojisinin bozulduğunu belirten Zülfüoğlu, "Tam evimizin karşısına kurulan baz istasyonunun ışığı yandıkça gece uyanıyorum. O ışığı gördükçe acaba yine kemoterapi mi alacağım, bir daha radyoterapi mi alacağım diye endişe ediyorum. İmza toplayıp kaymakamlığa, belediyeye çıktık. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Mahalle sakinlerinden Kasım Vatansever ise elektrik trafosu kurulacak diye kendilerini kandırıp istasyonu kurduklarını iddia ederek, "Bizi kandırdılar. Kimse çoluk çocuğunun kanser olmasını istemez. Bu istasyonu buraya kuranlar alıp kendi evlerinin önüne diksinler" diye konuştu.

KANSER HASTASI KADININ BAZ İSTASYONU TEPKİSİ
KANSER HASTASI KADININ BAZ İSTASYONU TEPKİSİ
KANSER HASTASI KADININ BAZ İSTASYONU TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:12:03
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 20:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?