19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Kapalıçarşı restore edilecek

TARİHİ KAPALIÇARŞI RESTORE EDİLİYOR

Bursa'nın İnegöl ilçesinde tarihi Kapalı Çarşı restore edilip, ilave iş hanı yapılacak.

Projeyle ilgili ihale belediye meclis salonunda yapıldı. 775 metrekare kapalı alana sahip Kapalı Çarşı'nın restorasyonu ve 1345 metrekare toplam yapı alanı olan iş hanı işi için açılan ihaleye 13 firma katıldı.

Verdikleri vaatleri tek tek yerine getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kapalı Çarşı restorasyonu için ihaleye çıktık. Proje kapsamında İshakpaşa Camii yanındaki 7 dükkan yıkılıp, arkada bulunan boş alana doğru geriye çekilerek yeni bir iş hanı yapılacak. Kapalı Çarşı aslına göre restore edilecek. Bu proje ile şehrimize İshakpaşa Külliyesi çevresindeki mevcut tarihi doku ve Kapalıçarşı ile bütünleşen yeni bir çarşı alanı kazındırılmış olacak" dedi.

Yeni yapılacak çarşının bir bodrum olmak üzere zeminle birlikte toplam iki katlı olduğunu ve ahşap karkasla inşa edileceğini vurgulayan Aktaş, "Yapılacak yeni hanın zemin katında bodrumlu 9 adet dükkan yer alırken, üst katında 8 adet ofis bulunacak" diye konuştu.

İhaleye katılan firmaların 1 milyon 97 bin 506 TL ile 1 milyon 420 bin 692 TL arasında fiyat teklifi verdiklerini ifade eden Aktaş, komisyonun dosyaları incelemesinin ardından ihale şartlarını taşıyan firmayla sözleşme imzalanarak projeye başlanacağını kaydetti.

TARİHİ KAPALIÇARŞI RESTORE EDİLİYOR
TARİHİ KAPALIÇARŞI RESTORE EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 13:01:02
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 13:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?