18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Lise eylüle yetiştirilecek

İnegöl’e yeni bir lise inşa ediliyor. Turgutalp Mahallesi İnegölspor tesislerinin karşısındaki 9 dönümlük arsa üzerine temeli atılan İnegöl Lisesi inşaatının 2005 Eylül ayına yetiştirilmesi için çalışmalara hız verildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, inşaat sahasına giderek, çalışmaları inceledi. Bodrum artı 2 kat olarak 9 bin metrekare kapalı alana sahip olacak okulda, 32 dersliğin yanı sıra idari bölümler, laboratuarlar, toplantı ve çok maksatlı salonlar, kütüphane bulunacağını bildiren Kızılcıklı, işi üstlenen Hatim firmasının yaklaşık 10 gün önce temel çalışmalarına başladığını söyledi.

Türkiye genelinde 10 okuldan birisinin İnegöl’e yapılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten Kızılcıklı, "Okul ile ilgili ödenek problemi vardı. Daha önce 380 milyar lira ödenek çıkarılmıştı. Binamızın 3.5 trilyon liraya mal olacağı hesaplandı.

Perşembe günü 1 trilyon 344 milyar lira daha ödeneği onaylattık. Hayırsever sanayicilerimiz Yaşar ve Yılmaz Küçükçalık kardeşler tarafından yaptırılan Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi de 2005-2006 eğitim öğretim yılına yetişecek. Müteahhit, bu binanın da 2005 Eylül ayına kadar bitirileceği sözünü verdi. Bu da demektir ki İnegöl’e bir yıl içerisinde 20 yıl yetecek okul yapılıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 15:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?