27
Mayıs
2024
Pazertesi
İNEGÖL - BURSA

Lokantalar denetlendi

İNEGÖL'DE LOKANTALAR DENETLENDİ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde lokantalar denetlendi.

Zabıta ve Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 32 lokanta denetlendi. Temizlik ve sağlık şartlarına uymayanlara ihtar verilirken, denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Ayşe Balcı, "İnegöl Belediyesi Çevre Sağlık Komisyonu olarak 2010 yılını 'Çevre Sağlık Yılı' ilan ettik. İlçemizdeki çalışmalarımızı, Komisyon, Zabıta ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak, gerek denetimler gerek çevre ile ilgili bazı projeler kapsamında yürütüyoruz. Bu güne kadar 1 aylık faaliyetlerimizde 42 okul kantini, 43 camimiz, düğün salonlarımız denetimden geçti. Son olarak da geçen hafta bu denetleme kapsamında 38 lokantayı denetledik" dedi.

Şu anda eğitim amaçlı gıda ve işyeri temizliği konusunda denetim yaptıklarını ifade eden Balcı, "Halk sağlığına önem veren işletmelere beyaz bayrak vereceğiz. Hijyen şartlarına uymayan iş yerlerini ise ikaz ediyoruz. Bu ikazlara uyulmadığı takdirde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerekli cezai müeyyide uygulanacak. Sanayide faaliyet gösteren iş yeri sahiplerinin tek bir işi yapmasını istiyoruz. Çay ocaklarının dost ve döner satmalarını istemiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 17:22:04
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 18:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?