18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Meslek yüksek okuluna 1 trilyonluk ödenek

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Uludağ Üniversitesi’ne devredilen Tekel Yaprak Tütün İşletmesi binalarında incelemelerde bulundu.

Buradaki binalarda İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nun faaliyet göstermesi için Başbakan Yardımcısı Aldullatif Şener ile defalarca görüştüğünü kaydeden Milletvekili Sedat Kızılcıklı, sonunda Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nden 1 trilyon lira (1 milyon YTL) ödenek çıkarılmasını sağladığını söyledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’ın da üniversite bütçesinden 1 trilyon lira ayırma sözünü verdiğini hatırlatan Kızılcıklı, "Depoların ve tüm binaların boşaltılmış ve temizletilmiş olduğunu gördük. Doğalgaz dönüşümü ve diğer işlemler için önümüzdeki günlerde ihale yapılacak. Şu anda MYO’da bin 600 öğrenci okuyor. Bu binaların hizmete girmesiyle 4 binden fazla öğrencinin eğitim öğretim görebileceğini öğrendim. Çalışmaların kısa sürede sonuçlandırılacağına inanıyorum" dedi.

Kızılcıklı, Uludağ Üniversitesi’nin yeni kampusundaki incelemelerinden sonra Turgutalp İlköğretim Okulu inşaatını da inceledi. Okulun önce 16 derslikli olarak planlandığını, daha sonra 32 dersliğe çıkarıldığını belirten Kızılcıklı, binanın 2006-2007 eğitim öğretim yılında hizmete açılabileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 15:54:51
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 18:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?