18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Minibüsçülerden bilgisayar yardımı

Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Çakırçiftliği Köyü’ndeki iki okula, minibüsçülerin desteğiyle bilgisayar laboratuarları kuruldu.

552 öğrencisi bulunan Çakırçiftliği İlköğretim Okulu ile 800 öğrencinin eğitim gördüğü 80. Yıl İlköğretim Okulu’nda, 177 ve 106 No’lu minibüsçüler kooperatiflerinin desteğiyle bilgisayar sınıfları kuruldu. Toplam 32 bilgisayardan oluşan sınıfların açılışını yapan Kaymakam Erdoğan Bektaş, Çakırçiftliği’nin yeni bir köy olması ve çok hızlı büyümesi sebebiyle bir çok sıkıntıyı beraberinde getirdiğini, ancak bunların hızla çözüme kavuşturulduğunu kaydetti.

Çocukların başarılı olması için okulların teknoloji ile donatılması gerektiğini belirten Bektaş, kurulan bilgisayar sınıflarının öğrencilerin başarısını artıracağına inandığını ifade etti. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk de, Çakırçiftliği’nde eğitim alanında 10 yılda yapılacak hizmetlerin son bir yılda hayata geçirildiğine işaret etti. Baştürk, eksikliği hissedilen her araç ve gereci hayırseverlerin desteğiyle ve bakanlıktan temin ettiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 13:21:11
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 13:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cüneyt IP: 85.98.14.xxx Tarih : 1.04.2005 11:32:38
Minibüsçülerin ve yetkililerin hayata geçirdikleri bu güzel projeyi gönülden destekliyor, bu çabaları taktire şayandır. Bu tür proğramların haya geçirilmesi ile birlikte özellikle adı geçen köyün geleceğe daha güzel ve başarılı öğrencileri yetiştireceğine inanıyorum. Ben Bitlis' ten yazıyorum, ailemin bu köyde olması münasebetiyle belirli aralıklarla ziyaret etmekteyim. Bu güzel köyümüzün, sosyal alanında eksikliklrin ciddi boyutta olduğunu gördüm. Sürekli haberleşiyorum bu tür sıkıntıların yaşandığını, bu durumun sonucu olarak değerlendirdiğim, gençlerin hatta çocukların suça bulaştıkları bunun yanında bir başı boşluğun yaşandığını üzüntü ile şahit oluyorum. Bu sıkıntıları ortadan kaldıracak projeler geliştirmek halkımızdan özellikle duyarlı halkımızdan ve yetkililerimizeden ricamızdır.