24
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

Mobilyacılara yeni başkan

MOBİLYACILARDA YENİ BAŞKAN ÖZCAN AYHAN

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası'nın genel kurulunda başkanlığa Özcan Ayhan seçildi.

Esnaf Sarayı'nın çok amaçlı salonunda yapılan seçimlerde üç aday yarıştı. Toplam bin 8 üyesi bulunan odanın genel kurulunda 401 kişi oy kullanırken, 5 oy ise geçersiz sayıldı. Divan başkanlığını BESOB Başkanı Arif Tak'ın yaptığı genel kurulda adaylardan Ahmet Can 77, Ziya Çalışkan 102 oy alırken, 3 yıl yönetim kurulu üyeliği ve 4 yıl başkan vekilliği görevini üstelenen Özcan Ayhan 217 oyla İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası başkanlığına getirildi.

Veda konuşması yapan eski başkan Hamdi İdil, 1996 yılında İnegöl Mobilyacılar Odası'nda yönetime girdiğini belirterek, "Rahmetli Hikmet Şahin döneminde Kurtuluş Şenlikleri adı altında düzenlenen bugünkü fuarlarımızın temel taşını oluşturan, o günkü yönetimlerde görev alarak sizlere hizmet etmeye çalıştık. 3 yıl yönetim kurulu üyeliği, ardından 3 dönem toplam 11 yıl oda başkanlığı yaptım. Bu zaman zarfında istemeyerek kalbini kırdığım üyelerimiz varsa haklarını helal etsinler. Ben bütün haklarımı helal ediyorum" dedi.

Yeni başkan Özcan Ayhan ise, yakın sektörün bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ustalarımız sayesinde 100 yıla yakın süredir mobilyacılıktan esnaf ve işçilerimiz geçimini sağlıyor. 1965 yılında 165 ustamızın bir araya gelerek kurduğu ve bu yıl 45 yılını dolduran odamızda başkanlık ve yöneticilik yapmış tüm yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Değişen ve gelişen sanayimizde, günün teknolojisi ile seri imalat başladı. Geçmişte birkaç küçük esnafların üretebildiği mallar bugünlerde tek bir fabrikada üretir hale geldi. Üretmenin yanında pazarlamak mesele oldu. Yaşanan ekonomik dalgalanmaların esnafımızı nasıl etkilediğini hep birlikte gördük. Firmalarımıza yapılan devlet destekleri küçük esnaf diye tabir edilen bizlere yani esnaf ve sanatkarlarımıza ulaşmamıştır. Can suyu kredileri çok az sayıda esnafımıza birçok zorluk çıkarılarak verilmiştir. Bizim hükümetten beklentimiz, esnafımızın devletine olan borçlarını düşük faizlerle uzun vadelere yaymasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:02:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?