19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

MODEF EXPO kapılarını açtı

MODEF EXPO 09 AÇILDI

Dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen İnegöl mobilyasının dünyaya açılan penceresi olan MODEF EXPO 09 kapılarını açtı.

8 Kasım'a kadar açık kalacak fuarda 130 firma yeni ürünlerini teşhir ediyor. İFOR Fuar Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşan Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil, "İnegöl mobilyası son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında adından çokça bahsedilen büyük bir sanayiyi haline gelmiştir. Türkiye liderliğine gidilen süreçte İnegöl mobilyası kurumsal kimliği ile daha organize bir yapıya doğru giderken, kendi içinden kurumsal kimlik kazanan firmalar çıkarmaya başlamıştır. Hammaddenin fabrikalarda üretime girmesinden tutun, bitmiş mobilya ve koltuk olarak müşteriye sunumuna kadar geçen süreçte sorumluluğunu bilen firmalarımız, her geçen gün kalite ve müşteri memnuniyetini takip etmektedir. Fuarımızı gezerken içerideki ürünlerin dünyanın her yerinde pazar bulabilen ürünler olduğuna şahitlik edeceksiniz. Çünkü İnegöl mobilyası güçlü AR-GE yapısıyla bunu başarmıştır" dedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ise, "Bir öncesinden daha mükemmel, daha gelişmiş ve kendini yenileyen Modef-Expo, İnegöl mobilyasını hak ettiği yere getirecektir. Buna canı gönülden inanıyoruz. İTSO olarak, İnegöl'ün ekonomik şekillenmesinde büyük rol oynamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde İnegöl ekonomisinde ağırlıklı büyümenin mobilya sanayii ve ona bağlı hizmet sektöründe olması için var gücümüzle çalışıyoruz. İnegöl'den yapılan mobilya ihracatını 100 milyon dolardan 200 milyon dolara, 15 bin çalışanı 30 bin çalışana çıkarmak, Türkiye'de ilk defa kurulan mobilya ve ağaç işleri organize sanayi bölgesini faaliyete sokmak istiyoruz. Kısacası 10 yıl içinde İnegöl'ü mobilyada Türkiye'nin başkenti yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ise, "İnegöl mobilyasını dünyada tanımayan yok. AR-GE çalışmaları, kalite ve marka günümüzde çok önemlidir. Ama İnegöl esnafının bütün bunların üstesinden gelecek özellik ve güzelliklere haiz olduğunu biliyoruz" dedi.

Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, MODEF EXPO fuarının hayırlar getirmesini dileyerek, "2007 yılında dünya ekonomisinde 5.2 oranında bir büyüme gerçekleştirilmişti. Bu sene ise dünya ekonomisinde 1'in üzerinde bir küçülme beklenmektedir. Dünya ticaret hacminin bu yıl yaklaşık yüzde 12 oranında küçülmesi, son 60 yılın en büyük daralmasının bu sene yaşanması beklenmektedir" diyerek, sanayicileri tedbirli olmaya çağırdı.

Vali Şahabettin Harput ise, İnegöl'de yaşamanın ayrıcalık olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"İnegöl insanının çalışkanlığı, vatanseverliği, üretkenliği, birlik ve beraberlik halinde, ilçemizin her ihtiyacında canla başla yer alması, İnegöl'ün en büyük özelliğidir. İnegöl'ün 700 milyon dolar ihracatı birçok ilde yok. Türkiye'de ihracatta 17'nci sıradadır. Nüfusu Türkiye'nin birçok ilinden büyük. İnegöl aslında bir marka şehir olmuş. İnegöl'ü marka yapan sizlersiniz. İnegöl'ün gücü Türkiye'nin gücüdür. İran ihracatını 30 milyar dolar hedefliyor. Biz Türkiye'nin ihracatı 10 Milyar Dolara yükselince şapkayı havaya atıyorduk. Dünyaya İnegöl Mobilyası sunumu iyi yaparsak 700 Milyon Dolar olan ihracat rakamını ikiye katlarız. 'Mobilya denilince, İnegöl'e gideceksiniz' sözünü herkese duyurmalısınız".

Konuşmaların ardından Vali Harput ve diğer protokol mensupları kurdelayı keserek, fuarı gezdi.

MODEF EXPO 09 AÇILDI
MODEF EXPO 09 AÇILDI
MODEF EXPO 09 AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 12:59:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 13:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?