24
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

Öğrenci servislerine sıkı denetim

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği, İnegöl Otomobilciler ve Şoförler Odası ile İNSERKOOP'un işbirliğinde öğrenci taşımacılığı yapan yaklaşık 200 servis minibüsü fiziki muayeneden geçirildi.

Kozluca Yolu'nda boş alanda İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe'nin yönetimindeki ekiplerce yapılan muayene neticesinde, eksiği olan araçlardan eksiklerini Pazartesi gününe kadar gidermeleri istendi. Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe, servis araçlarını fiziki olarak denetlediklerini belirterek, "Dur ve Okul Servis aracı levhası bulundurulması, kapılarının otomatik olması, kapılarda ve camlarda güvenlik, her yolcu koltuğunda emniyet kemerinin olması ile alakalı

denetim yapıyoruz" dedi. Eğitim öğretim yılı içerisinde okul servisi araçlarına yönelik bir çok kez denetim yapacaklarını bildiren Meşe, aşırı öğrenci taşınmaması, rehber öğretmen bulundurulması konusunda da denetimler yapacaklarını kaydetti.

Okul servislerinin muayeneleriyle alakalı bilgiler veren Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, "Okul servisi araçlarımızın hepsi genç araçlar. Hepsi çok sağlam. Biz şimdi fiziki anlamda denetimlerini yaptırıyoruz. Varsa eksikleri tamamlamalarını istiyoruz. Belediyemizin vermiş olduğu 10 yaş sınırının çok altında olmakla beraber araçlarının çoğu yeni durumdadır. Araçlarımız 18'er kişiliktir. Araçlarımızın tamamı 2005 modelin üzerindedir" diye konuştu.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE SIKI DENETİM
ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE SIKI DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 16:28:04
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 17:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?