23
Mayıs
2024
Perşembe
İNEGÖL - BURSA

Sel suları köprü yıktı

İnegöl'de sel suları sebebiyle bir köprü yıkıldı. İnegöl ile Pazaryeri’ni birbirine bağlayan Kurşunlu Beldesi’ndeki köprü, gece başlayan sağanak yağmura yenik düştü. Köprü çökerken, o esnada herhangi bir aracın geçmemesi faciayı önledi.

Bursa, İnegöl, Pazaryeri ile Bilecik’e gidip gelmek için kullanılan 20 metre uzunluğunda ve 10 metre yüksekliğindeki 100 yıllık köprü, azgın suların tesiriyle paramparça oldu.

Kurşunlu’ya giden İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş, ikiye bölünün köprüde incelemelerde bulundu. Aktaş, "Pazaryeri köprüsü yaklaşık 100 yıldan beri kullanılıyordu. Derelerden gayri nizami şekilde kum alınması bu felakete sebep oldu. İnegöl ile Pazaryeri’ni bir birine bağlayan köprünün çökmesiyle ulaşım tamamen kesildi. Hatta derenin ikiye bölünmesiyle telefon ve elektrik direkleri devrildi. Bazı köylerin elektrikleri ve telefonları kesilmiş durumda. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Kaymakam Aktaş, kapanan İnegöl-Pazaryeri yolunun açılması yeni bir köprünün yapılması gerektiğini, bunun da 3 veya 4 ay süreceğini söyledi. Aktaş, şimdilik Pazaryeri’ne gitmek isteyen vatandaşların ya Yenişehir’den ya da Bozüyük tarafından gidebileceklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 17:29:31
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 17:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?