19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Sokakta mahkeme kuruldu

SOKAKTA MAHKEME KURULDU

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bir kıza sarkıntılık yaparken kendilerini uyaran genci kalbinden bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen sanıkların davasında, mahkeme heyeti olay yerinde keşif yaptı.

Olay, 26 Ağustos 2009 tarihinde Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu civarında meydana geldi. Açık Öğretim Fakültesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Murat Günay (20), tanımadığı kıza sarkıntılık yapan 4 kişiyi ikaz etti ancak olaydan 5 gün sonra yolu kesilerek bıçaklandı. Kalbinden bıçaklanan Günay, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Polis, cinayet zanlısı 19 yaşındaki H.E. ile 3 arkadaşını yakaladı.

"Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen B.K. ile ölümle biten kavgaya karıştığı öne sürülen tutuksuz sanıklar H.E., F.K. ve H.S.'nin yargılandığı davaya bakan Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri Aziz Çağlar, Ferhat Erbaş ve Emine Bayram, bugün İnegöl'e gelerek 12 şahidin ifadesini olay yerinde tatbiki olarak aldı. Olayın faili olduğu gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan B.K., güvenlik gerekçesiyle keşfe getirilmedi.

B.K., mahkemedeki ifadesinde, "Cinayeti H.E. işledi. Ağabeyi N.E. bana bir otomobil ve 12 bin lira teklif etti. Teklif cazip gelince kabul ettim. Şimdi gerçeği söylüyorum, Murat'ı ben öldürmedim" şeklinde savunma yaparak herkesi şoke etmişti.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan H.E. ise, "Ölen Murat ile sanık B.K. arasında tartışma çıktı. Murat küfretmeye başladı. Aralarında kavga çıktı. Ben, H.S. ve F.G. ile birlikte aralarına girip ayırmak istedik. O sırada Murat yere düştü. Ayırma sırasında B.K.'nın elinde bir şey gördüm. Benim de üzerim kanlandı. Ağabeyim N.E. yanımıza geldi. B.K. ona Murat'ı bacaklarından bıçakladığını anlattı" demişti.

Sanıkların bu şekildeki ifadeleri üzerine, mahkeme heyeti olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek davayı ertelemişti.

SOKAKTA MAHKEME KURULDU
SOKAKTA MAHKEME KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 17:36:01
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 23:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?