19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Tarihi camiyi sarhoşlar mekan tuttu

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde 150 yıllık tarihi bulunan Sarı Camii, sarhoşların mekanı oldu. 13 yıldır kullanılmadığı için duvarları yıkılan caminin, onarılması yada yıkılması istendi.
Caminin bugünkü harabeye dönmüş hali, Mahmudiye Mahallesi sakinlerini endişelendiriyor. Geçen yıllarda sarhoşlara mekan olan ve daha sonra kapıları kilitlenerek kaderine terk edilen Osmanlı mirası, çevre sakinlerinin bugüne kadar yaptığı birçok müracaata rağmen hala aynı durumda. Camide 15 yıl görev yapmış mahalle sakinlerinden Recep Kaya, yetkililerden caminin onarımı yada yıkımı noktasında bir karar vermesini istedi.
Son 13 yılda yapının harabeye döndürüldüğünü ifade eden Kaya, cami içerisinde sarhoşların mekan tuttuklarını belirterek, mahalle halkının rahatsızlığını dile getirdi. Dökülen duvarlar nedeniyle caminin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Kaya, "2 sene önce bina yandı, içerisinde içki içen kişiler, mahalleliyi rahatsız ediyor. En önemli sorunlardan birisi de trafiği aksatıyor olması. Pazartesi ve perşembe günleri bu cadde felç oluyor, yetkililer ya bu yapıyı kullanılır hale getirsin yada yıksın. Mahallelinin ve yolu kullanan araç sahiplerinin yaşadığı sorun sona ersin" diye konuştu.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2004 Pazar 15:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?