24
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

Tesadüfen yakalandılar

SAHTE ALTIN SAAT SATAN ŞAHISLAR SİVİL POLİSE YAKALANDI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, izinliyken kaldırım üzerindeki bir pazarlığa kulak misafiri olan sivil polis memuru, bir dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı.

Kendi aralarında yüksek sesle pazarlık yaparak ağlarına düşürdükleri kişilere sahte altın saat satan 3 kişi, Nuri Doğrul Caddesi'nde bir kişiyi kandırmak üzereyken tesadüfen oradan geçen sivil polis memuru tarafından yakalandı. İzinli olan polis memuru, kulak misafiri olduğu dolandırıcıları, çağırdığı takviye ekiplerle birlikte suçüstü yakaladı.

2009 yılından beri İnegöl'e sık sık geldikleri öğrenilen Soner G., Turan Ü. ve Tarkan K. isimli şahısların, sarı kol saatlerini altın saat diye tanesi 400 TL ile 6 bin TL arasında değişen fiyatlarla sattıkları iddia edildi. Avlarını yakalamak için bankaların önünü seçen dolandırıcıların dikkat çekmek için yüksek sesle pazarlık yapıp, "Bu saatin değeri 15 bin TL. Hastam var, bana acil para lazım. Sana 5 bin liraya vereceğim. Eğer bu saatin altın olduğuna inanmıyorsan gel kuyumcuya götürelim" dedikleri öğrenildi. Dolandırıcıların, müşterilerini bir kuyumcunun önünde bekleyerek kendisine sarraf pozu veren üçüncü arkadaşlarının yanına götürüp kandırdıkları bildirildi.

Soner G., Turan Ü. ve Tarkan K.'nin, Bankalar Caddesi üzerinde 21 Aralık 2009, 17 Mayıs 2010, 25 Mayıs 2010, 22 Kasım 2010 ve 27 Kasım 2010 tarihlerinde 6 kişiye sahte altın saat sattıkları tespit edildi. Soner G, Turan Ü. ve Tarkan K., emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

SAHTE ALTIN SAAT SATAN ŞAHISLAR SİVİL POLİSE YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 11:05:03
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 17:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?