18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Tütün üreticisi bu yıl umutlu

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde tütün üreticileri, hava şartlarının uygun olmasının kaliteyi arttırdığını, bu yıl rekoltede artış beklendiğini bildirdi.

Tütüne 6 milyon lira fiyat bekleyen üreticiler, bu yılı "altın yıl" olarak ilan edeceklerini söylediler.

İnegöl Tütün Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı ve Akhisar Köyü Muhtarı Mehmet Yıldırım, tütün üreticilerinin genelde dar gelirli çiftçiler olduğunu hatırlatarak,"Umudunu tütüne bağlayan üreticilerimizin bu yıl yüzünün gülmesini bekliyoruz" dedi.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil İle birlikte bir açıklama yapan Mehmet Yıldırım, İnegöl ve çevresinde yetiştirilen tütünün bütün sigaralarda kullanılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti. Bu tütünün yer almadığı sigaraların kalitesiz olarak nitelendirildiğini ifade eden Yıldırım, "Bölgemizde zaten tütün üretimi çok sınırlı. 4 bin dönümde tütün üretimi yapılıyor. Talep de olduğundan buralarda kota uygulanmasının anlamı yok" diye konuştu.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil, ilçeye bağlı 25 köyde tütün ekildiğini, yoğunluğun Akhisar ve Çavuşköy’de olduğunu belirtti. Kırsal arazilerde ekilen ve emeğe dayalı olduğu için maliyeti düşük olan tütüne bu yıl verilecek başfiyatı sabırsızlıkla beklediklerini kaydeden Özbil, "Geçen yıl başfiyat 4 milyon 250 bin liraydı. Çiftçi zarar etti. Ancak bu yıl, yüzlerce tütün üreticisi 6 milyon liralık fiyat beklentisinden dolayı umutlu" şeklinde konuştu.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 16:42:47
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?