23
Mayıs
2024
Perşembe
İNEGÖL - BURSA

Tüzmen, İnegöl köftesi yedi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, hükümet olarak ihracatçının önünü açmak için yeni düzenlemeler yaptıklarını, ekonomik kaosların artık geride kaldığını söyledi.

Bayram tatilini Uludağ’da geçiren Bakan Tüzmen, Ankara dönüşü İnegöl’e uğrayarak meşhur İnegöl köftesinden yedi. AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından karşılanan Tüzmen, İnegöl’ün mobilyada önemli bir isim olduğunu belirtti. İnegöl’de müteşebbis ve çalışkan insanlar olduğunu, ilçeden yıllık 500 milyon dolar civarında ihracat yapıldığını kaydeden Tüzmen, hükümet olarak ihracatçının önünü açmak için yeni düzenlemeler yaptıklarını anlattı.

2004 yılında Türkiye genelinde 65 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, 2005 yılında ise bu rakamın 75 milyar dolara çıkarılmasını hedeflediklerini ifade eden Tüzmen, "Hükümet olarak çok dengeli bir ekonomi programı uyguluyoruz. Enflasyonda tek haneli döneme geçildi. Türk lirasından 6 sıfır atıldı. Artık ekonomik kaos yok. İşsizlik meselesini çözmek için çalışıyoruz. Ülkeye yabancı sermaye akımının başlaması ile önemli bir kalkınma hedefi yakalanmıştır. Dövizde dalgalı kur sistemi devam ettirilecektir. Döviz kurlarındaki düşüşlere ABD’nin dünya üzerindeki politikaları sebep olmaktadır. Düşen döviz kurlarından en fazla bizim ihracatçılarımız şikayetçi. Ancak biz doların 2005 yılı sonu itibariyle 1.5 ila 1.6 YTL civarında olmasını bekliyoruz. Döviz kurlarındaki yükselmeler ihracatçılarımıza yarar yağlayacak. Bizim amacımız, Türkiye’nin ekonomik gücünü dengelemektir. Bunun için ihracat seferberliğini artırma yönünde gayret gösteriyoruz. Şu anda her şey iyiye gidiyor" dedi.

Başbakanın sanayici ve işadamlarıyla yaptığı Rusya gezisinin çok olumlu geçtiğine işaret eden Tüzmen, 3 yıl önce Rusya ile olan 2 milyar dolarlık ticaret hacminin, son 2 yılda önemli şekilde artarak 11 milyar dolara yükseldiğini, önlerindeki hedefin bu rakamı yıllık 25 milyar dolara çıkarmak olduğunu belirtti. Rusya’nın moda konusunda da dünyada hızla ilerleyen ülkeler arasında yerini aldığını vurgulayan Tüzmen, "Bu pazarda da yerimizi almak istiyoruz. Rusya’da mobilya ve ev tekstili konusunda da önemli bir pazar var. Gelişmeler çok güzel" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 12:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?