19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Uçan dansçılar

UÇAN DANSÇILAR

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kafkas dansları rüzgarı esti. İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından uluslararası boyuta taşınan folklor şölenlerinden onuncusu başladı. Kültürpark'taki açılış töreni ile başlayan ve üç gün sürecek olan şölenin ilk gün gösterileri nefesleri kesti.

Folklor şölenine Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze, Drospora Devlet Bakanı Yardımcısı İrakli Nadiradze ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Kafkas Derneği Mehmet Nuri Tayyar, 1977 yılında kurulan derneklerinin bugüne kadar 100'lerce dansçı yetiştirdiğini belirterek, "Derneğimiz yaklaşık 27 ülkede Türkiye'yi temsil etti. İnegöl'ü ve Bursa'yı festivallerde gururla temsil ettik" dedi.

Gürcistan Büyükelçisi Tariel Lebanidze ise, "Bizleri sıcak bir şekilde karşılayan İnegöl halkına teşekkür ederiz. Gürcü kardeşlerimizin kültürlerini bu kadar güzel bir şekilde muhafaza etmeleri Türkiye Cumhuriyeti'nin bu mozaiğe ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler bütün dünya için güzel bir örnektir. Her sene burada yapılan festival için yetkililere ve Gürcistan'dan gelen dansçılara ayrıca teşekkür ediyorum. Yaşasın Gürcistan ve Türkiye dostluğu diyorum" dedi.

Drospora Devlet Bakanı Yardımcısı İrakli Nadiradze de, bu tür faaliyetlerin Gürcistan'da dikkatle izlenildiğini, şölenin kültürel zenginliklerin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından gruplar sahne alarak gösteri sundu. 60 kişiden oluşan Gürcistan Merani Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun küçük ve büyük grupları ayrı ayrı gösteri sunarken, koreografileri ile göz doldurdu. Adeta uçan dansçıların performansı büyük alkış topladı.

UÇAN DANSÇILAR
UÇAN DANSÇILAR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 16:07:02
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 16:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?