22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Kaymakam, muhtarlarla

Bursa'nın İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı, inşaatı biten yüksek okul için 900 YTL'ye ihtiyaç olduğunu; ancak paralarının bittiğini söyledi.

Muhtarlarla toplantı yapan Kaymakam Hüseyin Avcı, Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinden çıkarılan ve ayrı bir birim haline getirilen Sulama Birliği'nin kendilerini maddi yönden etkilediğine dikkat çekerek, "Şu an çoğu muhtar arkadaşımızın köylerinde ufak tefek meseleleri olduğunu biliyorum.

Mahalli İdareler Birliği Kanunu'nun çıkmasıyla 2006 yılında köy hizmetleri, kaymakamlık ve Özel İdare'ye geçecek. Artık köylere gereken küçük çaptaki ödeneklerin, valilik yerine hizmet birliklerinin kasasından verilmesi düşünülüyor" diye konuştu.

Avcı, İzniklilerden beklediği desteği göremediğini belirterek, inşaatı biten yeni yüksek okul binasının halen 1 milyon YTL'ye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Avcı, "Şu ana kadar 150 bin YTL'si bağış, 150 bin YTL'si de öz kaynaklarımızdan sağlanan 300 bin YTL inşaat firmasına ödendi. Okul, 830 bin YTL'ye ihale edildi. Ancak 2 kat üzerinden yapılan bu anlaşma sonrasında okulun iki değil de 3 kattan oluşması gerektiğine karar verilince, toplam maliyet bir milyon 200 bin YTL'ye yükseldi. Yüksek okul binasına 900 bin YTL ödeme yapmamız gerekiyor; ancak ortada para yok. İznikliler, eğitime ve okula önem vermiyor.

Yapılan yardımı gördüm, 30 bin YTL. Oysa bizim hayalimiz ilçeye büyük bir üniversite binası kazandırmaktı. Ama kimsenin umurunda değil, birileri bunu fuzuli bir işmiş gibi görmekte" diye dert yandı.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 20:20:32
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 20:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?