24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

'Artık çiftçi bitti'

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde düzenlenen ve çiftçi kesimini yakından ilgilendiren konuların ele alındığı panele, üreticilerden çok protokol mensupları katıldı.

Karacabey Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen panele Bursa Milletvekili Şerif Birinç, Vali Nihat Canpolat, Karacabey Kaymakamı Mehmet Kurt, Belediye Başkanı Ergün Koç, İlçe Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan ile çok sayıda daire amiri, bürokrat, bazı köy muhtarları ile bir grup çiftçi katıldı.

Kaymakam Kurt, bölge çiftçisinin meselelerini dile getirirken, yıllardır kirletilen zirai alanların ancak organik tarıma yönelik çalışmaların arttırılmasıyla önlenebileceğinin altını çizdi.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca da, bölge çiftçisinin organik tarım konusunda bir hayli şuurlandığını ifade ederek, 15 yıldır çiftçiler olarak yeri geldikçe sert, yumuşak ve teknik anlamda konuştuklarını, ancak bir netice alamadıklarını, bu konuşmaların artık sonuna geldiklerini, artık çiftçinin bittiğini öne sürdü.

Hükümetin tarım politikasını tenkit eden Karaca, nüfusun büyük bir bölümünün tarım ile uğraştığı ülkemizde hükümetin kompleks içinde olduğunu ileri sürerek, "Tarım ülkesiyiz demeye utanıyoruz. Bunun kompleksi içindeyiz. Ama gerçek olan şu ki, biz yine de tarım ülkesiyiz" dedi.

AB ile müzakere sürecinde tarım hususunda birçok taviz verileceği kaygısını taşıdıklarını belirten Karaca, buna karşı olduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 13:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?