1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Oda ve borsalarda güç birliği

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve Karacabey Ticaret Odası Başkanı Özer Matlı'nın geçen ay başlattıkları "Güney Marmara Oda ve Borsaları Güç Birliği" oluşumunda son noktaya gelindi.

Bandırma Ticaret Borsası tesislerinde bir araya gelen üyeler, yönetim kurulunu belirledi. Güney Marmara Oda ve Borsaları Güç Birliği'nin yönetimi Halit Sezgin, Şerif Mutlu, İsmail Şengirgin, Ferit Mergen, Sefer Güçer, Ümit Çetin, Ferhan Şensoy, Kaya Üzen, Osman Kocaman, Mehmet Karatan, Lütfü Bintaş, Mahmut Yavuz, Özer Matlı ile İsmail Köseoğlu'ndan oluştu.

Yönetim kurulu kendi aralarında bir başkan ve üç başkan yardımcısını da seçti. Güç birliğinin başına Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, başkan yardımcılıklarına Karacabey Ticaret Odası Başkanı Özer Matlı, Gönen Ticaret Odası Başkanı Mehmet Karatan ile Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen getirildi.

Halit Sezgin, Güney Marmara Güç Birliği yönetimi olarak, üst kuruluş olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde bölgenin ekonomik, sosyal kalkınması için birlikte hareket ederek işbirliği yapacaklarını, yeni projeler üreteceklerini söyledi. Sezgin, bölgenin ortak özelliklerinin tespit edilerek devlet imkanlarından daha fazla yararlanılması için gereken teşebbüsün yapılacağını belirtti.

Özer Matlı da, 9 madde halindeki güç birliği yönetmelik taslağının, genel kurulun teklifleri ve yönetim kurulunun görüşleri istikametinde genişletilebileceğini, bundan sonra bölge için yapacakları en önemli çalışmaların başında lisanslı depoculuk, gıda laboratuarı kurulması, Bandırma Limanı'nın özelleştirilmesi için mücadele veren komisyona destek verilmesi, şeker pancarı kotasının arttırılması için mücadelenin geleceğini anlattı.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 13:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?