2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Meydan projesine start

Nilüfer'de, 'Kent Meydanı Projesi'nin hayata geçirilmesi için yapılan çalışmalar hız kazandı. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İhsaniye'deki hizmet binasının Hazine arazisiyle takasının gerçekleşeceğini, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan destek sözü aldıklarını söyledi.

Nilüfer Belediyesi'nin 19. Meclis Toplantısı Konak Kültür Merkezi'nde yapıldı. Belediyenin Hizmet Binası ile Kent Meydanı Projesi için düşünülen Hazine arazisinin takasının, AKP Grup Başkan Vekili Faruk Çelik'in girişimleriyle tatlıya bağlandığı öğrenildi. Takas işlemi de belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Maddenin görüşülmesi sırasında söz alan Başkan Bozbey, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan Nilüfer'de hayata geçirilmek istenen Kent Meydanı Projesi'nin yer tahsisi konusunda destek sözü aldıklarını ifade etti.

Bozbey, projenin içinde bulunan otopark, alışveriş merkezi ve sosyal tesis binalarının yapımı için çeşitli firmaların kat karşılığında teklifte bulunduklarını dile getirdi.

Toplantıda daha sonra stratejik plan görüşmeleri ele alındı. Muhtarlardan gelen talepleri dinlediklerini belirten Bozbey, tüm sorunları dinlediklerini ve bir çoğunun stratejik plan içine alındığını ve ödenek ayrıldığını vurguladı.

Bütçe görüşmelerinde, bazı üyeler Beşevler muhtarlık binasının yapımı için 600 milyar, Hobi bahçelerine bina yapımı ve sosyal tesisler için 400 milyar, tüm ilçeyi kapsayan bir yıllık sıcak asfalt yapımı için 1.5 trilyon ve İbrahim Uyar İlköğretim Okulu'na kapalı spor salonu için 200 milyar ayrılmasına tepki gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 11:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?