23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Bin 600 öğrecinin tatili 1 hafta uzadı

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, yeni eğitim yılı sancılı başladı. Orhangazi Çok Programlı Lisesi'nin, Hürriyet Mahallesi'nde inşa edilen 24 derslikli okul binasına taşınması için, Bursa Valiliği'nden geçen Cuma günü onay geldi.

Cuma günü Orhangazi Kaymakamlığı'na ulaştırılan karar, okulların açıldığı Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi.

Geç kalan karar sebebiyle Orhangazi Çok Programlı Lisesi öğrencileri mağdur oldu. Orhangazi Çok Programlı Lisesi'nde eğitim gören yaklaşık bin 600 öğrenci bir hafta daha tatil yapacak.

2005-2006 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okullarına gelen yaklaşık bin 600 öğrenci, dün geri gönderildi. Orhangazi Çok Programlı Lisesi'nin gelen karar üzerine hemen hazırlıklara başladığı ve tahliye işleminin ortalama bir hafta süreceği öğrenildi.

Okulun içerisinde bulunan demirbaş eşyalar taşınırken, tahtaların da duvarlardan sökülerek diğer okula taşındığı bildirildi. 25 sınıfta yaklaşık 850 öğrenciye eğitim veren Orhanbey İlköğretim Okulu'nun ise boş kalan Orhangazi Çok Programlı Lisesi binasına taşınmasının planlandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, önceki gün Alitekin İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleşen Müdürler Kurulu Toplantısı'nda konuşan Orhanbey İlköğretim Okulu Müdürü Satılmış Kocabaş, 10 sınıfın 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda eğitim göreceğini, 15 sınıfın ise açıkta kaldığını dile getirmişti.

Açıkta kalan 15 sınıfın, 15 dersliği bulunan Orhangazi Çok Programlı Lisesi binasında eğitim görmesi için planların yapıldığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 12:54:24
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 15:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?