2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Fenerbahçeli desteği

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde süper zekalı özürlü bir çocuğa Fenerbahçeliler Derneği yöneticileri sahip çıktı. 1 yaşında alfabeyi, 3.5 yaşında okumayı öğrenen, 6 yaşına geldiğinde ise son derece iyi bir bilgisayar kullanıcısı olan Muhammet Çay için Orhangazi Fenerbahçeliler Derneği yöneticileri seferber oldu.

Doğuştan özürlü olan ve belden aşağısı tutmayan süper zeka Muhammet'in istediği arabayı almak için seferber olan Fenerbahçeli yöneticiler, uzmanların akülü arabanın çocuğun yürümek için verdiği çabayı engelleyeceğini söylemesi üzerine karar değiştirdi. Yöneticiler bu kez, Muhammet'in yürüyebilmesi için ona destek çıkma kararı aldı.

Bursa'da Ortez-Protez ve Rehabilitasyon Merkezi'ne giden Fenerbahçeliler, yetkililerin Muhammet'i ayağa kaldırabilecek ve kendi ayakları üzerinde durabileceği farklı cihaz ve fizik tedavi tavsiye etmesi üzerine akülü arabadan vazgeçti.

Önceki akşam küçük Muhammet'i evinde görmek için Orhangazi'ye gelen Bursa'daki rehabilitasyon merkezi görevlileri, süper zekalı çocuğun ayağa kalkabileceğini; hatta kendi ihtiyaçlarını dahi karşılayabileceğini belirttti.

Görevliler, akülü araç yerine farklı cihazlarla ve fizik tedaviyle Muhammet'in bunu başarabileceklerini dile getirdi. Doğuştan belden aşağısı tutmayan ve bu yıl okula başlayan Muhammet, rehabilitasyon merkezinin belirleyeceği cihaz ve çalışmalarla bundan sonra fizik tedaviye başlayacak.

.
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 14:25:44
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 13:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?