1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Habersiz dinamit korkuttu

Orhangazi Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz, TOKİ tarafından yapılan konutların temelinin atılması sırasında habersiz patlatılan dinamitlerden rahatsız olan aileleri ziyaret etti.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Orhangazi'de yapımına başlanan ikinci etap konutların temel inşaatı sırasında patlatılan dinamitler, Tekke Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları korkuttu. Dinamitlerden habersiz olan mahalle sakinleri panik yaşadı. 

Vatandaşlar ile TOKİ yetkilileri arasında tartışma çıktı. Polisin müdahale ettiği tartışmalar büyümeden önlenirken, TOKİ yetkililerinin belediyenin hoparlörden ilan için talep ettiği 250 YTL'yi fazla buldukları için dinamitleri habersiz patlattıkları öğrenildi. 

Başkan Yusuf Korkusuz, mağdur vatandaşları ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Toplu Konut İdaresi'nin Orhangazi'ye ilk yaptığı konutların inşaatında da aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, "Patlama esnasında çocuklarımız korkup ağlıyor" diye dert yandı. Vatandaşlar, dinamit patlatılmasının kendi binalarına da zarar verdiğinden yakındı. Korkusuz, konu hakkında gerekenin yapılacağını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 15:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?