18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

'Eğitimde ezbercilikten vazgeçtik'

AKP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Faruk Ambarcıoğlu, Yenişehir'de temaslarda bulundu.
Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Necmettin Şenocak ile birlikte ilçeye gelen Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, ilk olarak Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ile Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Sabri Kapoğlu'nu ziyaret etti.

Kapoğlu, Ambarcıoğlu'na verdiği brifingde, Yenişehir'in eğitim alanında oldukça başarılı olduğunu belirterek, "Diğer ilçelere göre sıkıntımız çok az. Şu anda bir okulumuz dışında tüm okullarımızda normal eğitim yapılabiliyor.

Bir tek Süleymanpaşa İlköğretim Okulumuz'da ikili eğitim var. Ancak belediyenin Milli Eğitim'e tahsis ettiği Çayır Mahallesi'ndeki eski garajın bulunduğu alana yapılacak olan yeni ilköğretim okulu ile bu sıkıntımız ortadan kalkacak. Bunun yanında bir de yine arsası hazır olan düz lise ihtiyacımız var.

Bu ihtiyaçlarımız bittiği anda hiçbir sıkıntımız kalmayacak" dedi. Ambarcıoğlu, hükümetin eğitim alanında güzel çalışmalara imza attığını belirterek, "Özellikle yıllardan bu yana her öğretmenin özlemi olan müfredatı tamamen değiştirdik.

Eski müfredata göre eğitimde öğretmen katkısı yüzde 70, öğrenci katkısı ise yüzde 30'du. Ancak yeni müfredatımıza göre bu oran tam tersi oldu. Öğrencilerimiz ezbercilikten çok sindire sindire öğreniyorlar.

Bunun yanı sıra yine iktidarımız döneminde gerçekleştirdiğimiz 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası tüm dünyanın ilgisini çekti ve çok başarı elde ettik" diye konuştu.

Ambarcıolğu, 2006 yılı sonuna kadar bilgisayar laboratuarı ve ADSL olmayan okul kalmayacağını söyledi. Ambarcıoğlu daha sonra ilçedeki okulları ziyaret edip, öğrencilerle konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 14:05:25
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 14:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?