18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

7 kaçak bina yıkıldı

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde kaçak yapılan 7 bina, belediye ekiplerince yıkıldı. Vatandaşlar su, elektrik ve çöp hizmeti götüren belediyeye yıkım yaptığı için tepki gösterdi. Samanlı Mahallesi'nde bir vatandaşın, yıkımdan kurtulmak için kaçak evinin ikinci katına Yalova'dan getirdiği prefabrik binayı monte etmesi dikkati çekti.

Yıldırım Belediyesi yıkım ekipleri, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ile Komanda Bölük Komutanlığı'ndan yüz civarında robocop kıyafetli askerlerle Samanlı Mahallesi'ne geldi. Burada daha önce ikaz edilen ve encümenden yıkım kararı çıkan 3'ü temel aşamasındaki 7 bina yıkıldı. Jandarma ekipleri, İmar Kanunu'na muhalefet eden kaçak bina sahipleri ve binayı yapan inşaat işçileri hakkında tutanak tuttu.

Evi yıkılırken, ekiplere ve jandarmaya direnmek isteyen Erdoğan Ilgaz, kısa süreli gözaltına alındı. Bütün varlığını heba edip evini yapmaya çalıştığını belirten Ilgaz, "Benim evimin numarası var. BUSKİ su, TEDAŞ elektrik bağladı. Belediye yolumuzu asfalt yaptı. Her gün gelip çöpümüzü alıyorlar, vergimizi ödüyoruz. Burada sadece üç dört tane ev yok. Yüzlerce ev var. Bunların hepsi kaçaksa niye onlar da yıkılmıyor?" diyerek tepki gösterdi.

Yıkım sırasında jandarma robocoplar kuş uçurtmadı. Samanyolu Sokak'ta bir vatandaşın kaçak evinin ikinci katına Yalova'dan depremzedeler için yaptırılan bir prefabriği getirip inşa etmesi dikkati çekti. Vatandaşın, yıkımdan kurtulmak için bir günde prefabrik katı ikinci kata çıktığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 13:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?