18
Haziran
2024
Salı
GÜNCEL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Saraybosna'dan Yıldırım'a kardeşlik teklifi

Bursa'nın Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'i ziyaret eden Saraybosna Belediye Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Emin Svrakıc, Yıldırım ile kardeş belediye olma teklifinde bulundu.

Geçmiş yıllarda yaşanan savaşlarda, Saraybosna ile Çanakkale'nin aynı kaderi paylaştığını belirten Emin Svrakıc, Türkiye'ye karşı ayrı bir sıcaklık ve yakınlık hissettiklerini söyledi.

Saraybosna'daki savaşta şehit düşenlerin aileleriyle birlikte 18 Mart'ta Çanakkale'ye geleceklerini ifade eden Svrakıc, "Geçmiş yıllarda da Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale'ye geçit vermemesi, Saraybosnalılar'a örnek olmuştur.

Ülkemizde yaşanan son savaşta yine ilk yardım elini uzatan Türkiye oldu ve halen destek olmaya devam ediyor. Türkiye'nin bizim için ne kadar önemli olduğunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Türk insanı ve Türk devletine teşekkür borçluyuz" dedi.

Yıldırım Belediyesi ile kardeş belediye olmak istediklerini ifade eden Svrakıc, iki ülke arasındaki yardımlaşmanın yanı sıra kültürel, ekonomik ve sosyal münasebetleri geliştirebilmek istediklerini kaydetti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyacağını, bununla ilgili resmi teşebbüste bulunacaklarını söyledi. Keskin, Saraybosna'yı ziyareti sırasında duygusal anlar yaşadığını vurgulayarak, "Saraybosna'yı ziyaretimde dikkatimi çeken en önemli şeyler, Osmanlı mimarisinin izleri, yeşil örtüsü ve son yaşanan savaşın ardından kurşun izleriyle adeta kevgire dönen binalar oldu" diye konuştu.

İade-i ziyarette Bursa Bosna Derneği Başkanı Ahmet Taşlayan ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 01:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?