19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yol açtıran vasiyet

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde ikamet eden bir kişinin son arzusunu yerine getirmek isteyen yakınları, Kestel'in Gölcük Köyü'nün kapalı yollarını belediye ekiplerine açtırarak 3 saat sonra defni gerçekleştirdi.

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Selimiye Mahallesi'nde ikamet eden Kestel'in Gölcük Köyü'nden 80 yaşındaki İsmail Kırıkçı gece evinde son nefesini verdi. Ailesine köyünde defnedilmek istediğini vasiyet eden Kırıkçı'nın cenazesi Bursa'da yıkandıktan sonra konvoyla yola çıkartıldı.

Ancak saat 10.00 sıralarında geceleyin yağan karla köy yolunun kapalı olduğunu gören cenaze konvoyu yolda kaldı. Mevtanın torunu olan Gölcük Köyü Muhtarı Ahmet Önen, cenazenin köye gelebilmesi için 7 kilometrelik kısmı yarım metreden fazla karla kapalı olan yolun açılması için Kestel Belediyesi'ne müracaat etti.

Bunun üzerine Kestel Belediyesi Fen İşleri'nden bir grayder görevlendirilerek, önce Turan Köy üzerinden Gölcük Köyü'ne ulaşıldı. Daha sonra Kestel Belediyesi ekipleri, köyden Gölbaşı tarafına kar temizleme çalışması yaparak ulaştı. Böylece konvoyla buluşan ekipler, araçların önünü açarak cenaze yakınlarının Gölcük Köyü'ne girişini sağladı.

Köy camiinde kılınan cenaze namazının ardından İsmail Kırıkçı'nın cenazesi, karlar altındaki köy mezarlığına defnedildi. Gölcük Muhtarı Ahmet Önen, Kestel Belediyesi ekiplerine gösterdikleri gayret ve yardımdan dolayı teşekkür etti.

Bu arada, 3 saatlik çalışmayı bekleyip 1 saatlik zorlu yolculuktan sonra köye giren 15 araçlık konvoy da açılan yoldan Bursa'ya döndü.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 12:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?