6
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Şok eden şerh!

Çanakkale'de 20 bine yakın kişinin tapularına "vakıf yeridir, satılamaz" diye şerh konulması vatandaşları şoke etti.
İl merkezinde Barbaros ve Esenler mahallesi ile Gelibolu, Çan ve Lapseki İlçeleri'nde yaklaşık 20 bine yakın kişinin tapularına aynı şerhin konulduğu öğrenilirken, vatandaşlar kendi tapularına da şerh konulup konulmadığı öğrenmek için Tapu Müdürlüğü'ne akın etmeye başladı.

Yaklaşık 100 yıl öncesine dayanan bu olay karşısında şoke olduklarını belirten vatandaşlar ne yapacakları kara kara düşünüyor. Vatandaşlar, "Dedelerimizden kalan ve elimizde resmi tapuları bulunan bu yerlerin şu an vakıf arazisi olduğu için satılamayacağı belirtiliyor. Bilirkişi heyetinin yapacağı değer tespitinin ardından bu paranın yüzde 25'ini ödememiz halinde şerhin kaldırılacağı söyleniyor. Bir arkadaşımıza 25 milyar lira ödenmesi halinde şerhin kaldırılacağı belirtildi. Bu önemli bir miktar. Bu zamana kadar bu paralar niçin alınmadı da şimdi isteniyor? Bunu anlamış değiliz" dedi.

Çanakkale il merkeziyle birlikte Lapseki, Gelibolu ve Çan ilçelerinde de yaklaşık 20 bin kişinin tapularına bu şekilde vakıf şerhi konulduğunu kaydeden vatandaşlar, "Çoğu kişi tapularında bu şerhin olduğunu bilmiyor. Bizlerde tesadüfen bir işimiz için Tapu Müdürlüğü'ne gittiğimizde öğrendik. Şimdi herkes Tapu Müdürlüğü'ne gidip tapularında şerh olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Hakkımızı aramak için mahkemeye başvuracağız. Bu yerlerimizin değer tespitinin belediyenin rayiç bedelinden yapılmasını istiyoruz. Emlakçıların yapacağı değer tespiti ile bu paraları ödememiz mümkün değil" diye dert yandı.

Bu uygulamanın Çanakkale dışında Konya ve İstanbul'da da yapıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 14:22:42
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 14:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?