4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

800 kilogram ağırlığındaki tomruk heykele dönüştü

Çanakkale'de lise mezunu bir genç, 800 kilogram ağırlığındaki tomruğu bir ayda ıskarpela ile işleyip insan boyunda heykel yaptı. 

Eceabat İlçesi'ne bağlı Yolağzı Köyü'nden 25 yaşındaki Ahmet Elbi, çocukluğundan beri küçük heykeller yaptığını belirterek, "Çocukluğumda ahşaptan küçük oyuncaklar yapıyordum. Zamanla bu merakım beni daha değişik eserler yapmaya yöneltti. Bunun üzerine elime geçen ağaç parçalarını değerlendirerek onlara şekil vermeyle başladım. Özellikle insan figürlerine ağırlık vererek yaptığım bu küçük eserlerim gerek köyde, gerekse Çanakkale'de büyük ilgi görmeye başladı. Ben de bunun üzerine çok daha büyük boyutta ahşaptan eserler yapabileceğime inandığım için yetkililerle görüştüm ve geçen yıl 1.5 metre boyunda Seyit Onbaşı'nın ahşaptan heykelini yaptım. Ancak benim en büyük hedefim insan boyunda ahşaptan bir heykel yapmaktı. Sonunda Çanakkale'de orman ürünleri satan Hüseyin Cura bana sponsor oldu. 

800 kilogram ağırlığında, 2.5 metre boyunda ve 85 santimetre genişliğindeki çam tomruğunu bana işlemem için verdi. Ben de elimdeki ıskarpela ve tahta tokmakla bir ay süreyle bu tomruğu insan boyunda bir heykele dönüştürmek için çaba sarf ettim. Sonunda kaba çalışması biten heykelim herkesin ilgisini çekti. Yaklaşık 1 ile 1.5 ay içerisinde ince işçiliği yaparak heykelimi tamamlayacağım. En büyük hedefim çok daha büyük bir heykel yapmak" dedi. 

Daha önce Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı'nın kendisine destek sözü verdiğini belirten Ahmet Elbi, yeni Vali Orhan Kırlı'nın da kendisine destek vermesini isteyerek, "Yeteneğimin değerlenmesini istiyorum. Yeni valimizin de bana destek olacağına inanıyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 16:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?