4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

ABD'li öğrencilerden Vali'ye ziyaret

Genç Tema Topluluğu ile ABD Yale Üniversitesi öğrencileri, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı'yı makamında ziyaret etti. 

Reach Out teknik gezisi sebebiyle Çanakkale'ye gelerek TEMA'nın Bayramiç İlçesi'ne bağlı Türkmenli Köyü'nde gerçekleştirdikleri çalışmalara katılan öğrenciler, Vali Orhan Kırlı'yı ziyaret etti. TEMA Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyesi Ümit Gürses, 4 yıl önce başlattıkları köyün ekonomisini canlandırma projelerinin bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, "Bu proje kapsamında Türkmenli Köyü'nün sınırları içerisinde bulunan yangın sonrası tahrip olan alana 350 bin fidan dikmiştik. Bunun ardından da burada bulunan ağaçlara zarar veren keçilerin yerine, ekonomik açıdan köylülerin daha fazla gelir elde etmesini sağlayan saanen cinsi keçilerden 86 adet dağıtmıştık. Projemize katılan öğrencilerimiz, bu köyde yaptıkları inceleme gezisinde oldukça neşeli anlar yaşadı. Hayatlarında hiç süt sağmayan öğrencilerimiz burada bu imkana kavuştular. Köylülerle iç içe yaşamayı öğrendiler. Projemiz devam edecek" dedi. 

Öğrenciler, Kırlı'ya en çok gurur duyduğu işini sordu. Vali Kırlı, "Artvin Valiliğim sırasında yapılan baraj çalışmaları beni gerçekten gururlandırdı. Ancak Çanakkale'de turizm bölgelerinde yaşanan çöp meselesi beni oldukça üzüyor. Görev sürem içinde bunu çözebilirsem bundan büyük gurur duyacağım. Ayrıca il genelinde sulama alanların genişletilmesi, karayollarının standartlarının arttırılması ile Çanakkale'ye düzenli havayolu ulaşımının sağlanmasını başarabilirsek bundan da büyük gurur duyacağım" dedi. 

Bir öğrenci, Türkmenli sakinlerinin 2 yıl önce kurdukları kooperatif sayesinde sütlerini daha iyi fiyata satmaya başladıklarını, bunun diğer köylerde niçin yapılmadığını sordu. Vali Kırlı, "Ben de kooperatiflerin kurulmasından yanayım. Tarımda örgütlenme şart. Ancak bunlar emirle kurulamaz. Kooperatif kurulması için talep olması lazım. Bu konuda talep olursa biz her zaman yardıma hazırız" cevabını verdi. Vali Kırlı tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerin 24 Mayıs'ta Çanakkale'den ayrılacakları öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 16:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?