4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ayvacık'ta trafo tepkisi

Ayvacık'a bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde, çocuk parkına trafo yapılmak istenmesi, vatandaşların tepkisine sebep oldu.
 
Mıhlı Mahallesi Bağbaşı mevkiindeki çocuk bahçesinin içine Uludağ Dağıtım A.Ş. tarafından yüksek gerilim trafosu inşa edilmeye başlanması, mahalle sakinlerini ayaklandırdı. Çocuk bahçesinin duvarını yıkıp trafo montajına başlayan ekiplere müdahale eden mahalle sakinleri, "Çocuklarımızı riske atamayız" diyerek bu durumu protesto etti.
 
Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy ile de görüşen mahalleli, trafonun çocuk bahçesine değil, belediyenin gösterdiği 200 metre kuzeydeki yere konulmasını istedi. Bağbaşı Dostlar Derneği Genel Sekreteri Nilgün Özçelik, "Eğer kurum trafoyu çocuk bahçesine koyma ısrarını sürdürürse, gerekli protestoları yapacağız. Burada meydana gelebilecek vakalardan bizzat Uludağ Dağıtım A.Ş.'yi sorumlu tutacağız" dedi.
 
Başkan Aksoy da, mahalle sakinlerinin bu konuda haklı olduğunu belirterek, "Yanlıştan dönmek için zamanımız var. Biz 200 metre ileride onlara başka bir yer teklif ettik. Ancak nedense burada ısrar ediyorlar. Biz yetkililerle bir kez daha görüşüp bu meseleyi halletmeye çalışacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 16:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?