4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Başkan'dan 'kamu otoritesi' açıklaması

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kamu otoritesi olmayan hiçbir ülkenin başarılı olamayacağını söyledi. 

Başkan Ülgür Gökhan, AB uyum yasaları çerçevesinde polisin yetkilerinin büyük kısmının elinden alınmasıyla büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Polisin bu konularda hem morali bozuldu hem de yetkilerini kullanırken bunu nasıl kullanacağı bir muamma haline geldi. Doğru dürüst kullansa, acaba yarın savcı polisi mi suçlu bulacak? Bu sorun haline geldi. Bu sefer ne yapıyor, 'Ben yakalayayım' diyor. Alıp teslim ediyor. Savcı da salıyor. Yani bir yerde kopukluk ve dağınıklık var. Bunu sadece Çanakkale'de biz konuşmuyoruz. Basın yazıyor. Her yerde bu böyle. Bir emniyet otoritesi hissedilmiyor. Çanakkale'de bir emniyet gücü otoritesini siz hissediyor musunuz? Hiç böyle bir otoriteyi görebiliyor musunuz? Yok. Ama bu emniyetin kabahati midir? Bence değildir. Çünkü her yerde aynı şekilde oluyor. İşte maçta görüyorsunuz. Burada çok ciddi olarak TBMM'nin yasalarla ilgili, yönetmeliklerle ilgili çok ciddi bir çalışma yapması lazım. Kamu otoritesi olmayan hiçbir ülke başarılı olamaz.

Bizde hep yanlış bir kavram var. Kamu görevlisi devlet adına görev yapar denilir. Yanlıştır. Kamu görevlisi halk için görev yapar, devlet adına görev olmaz. Halk olmadan devlet olmaz. Halkın güvenliği esastır, halkın emniyeti esastır. Devletin değil. Halk güvende olacak ki, devlet şemsiyesi altında, devletin gücü görülecek. Halkını korumayan bir devlet otoritesinin gücü olabilir mi? Olamaz. Nitekim de olamıyor. Belki de bu AB yasaları çerçevesinde çıkarılan kanunlar devletin temeline dinamit koymak amacıyla polisin, savcıların yetkilerini gevşetti. Böylece de ceza yasasında çok büyük zafiyet oldu" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 17:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celal aslan IP: 85.100.230.xxx Tarih : 24.05.2006 01:39:09
Nedense ülkemizde istisnasız herkes asli görevi dışındaki her konuda uzman görüş beyan ediyor.Belediye başkanı adli konularda,savcılar ve emniyet amirleri ilçelere gitmeyen belediye hizmetleri konusunda beyenatlar veriyorlar.