3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Baz istasyonu hasta etti

Çanakkale'de, oturduğu apartmanın üstüne kurulan 4 baz istasyonu yüzünden çocuğunun hastalandığını belirten kadın, hukuk mücadelesi başlattı.

Çarşı Caddesi'nde, oturduğu apartmanın evinin üstüne kurulan 4 baz istasyonu yüzünden 10 yaşındaki kızının kalp ve fıtık ameliyatı olduğunu belirten Emine Işık, "Baz istasyonlarının kaldırılması için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Şu ana kadar çevre sakinlerinden toplam 60 imza topladım. Bu imzaları ilgili kurumların hepsine kızımla beraber ilettim. 'Biz ilgilenmiyoruz' cevapları aldım. En sonunda Çanakkale Valiliği'nin imzasıyla Çevre İl Müdürlüğü'ne yazı yazdım. 6-7 aydan bu yana mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Baz istasyonları yüzünden kızının sağlığının kötüye gittiğini öne süren Işık, "Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Savcılık sadece durdurma kararı alabileceğini, kaldırma kararı için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurmam gerektiğini söyledi. Bu baz istasyonları evimizin üzerinden kaldırıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, gerekirse başbakana kadar çıkacağım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 13:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?