4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çanakkale'de mahkumlar çevre temizliği yaptı

Çanakkale Açık Cezaevi'nde kalan mahkumlar, yeni kordonda çevre temizliği yaptı.

Sabah erken saatlerde Açık Cezaevi Müdürü Sedat Karaca ile birlikte yeni kordon bölgesine gelen 50 mahkum, eldivenlerini giyip sahilde temizliğe başladı. Cezaevinden getirilen tırmıklı bir traktörün de katıldığı çalışmada kordon boyu pırıl pırıl yapıldı. Müdür Karaca, yapılan bu tür faaliyetlerle mahkumların topluma kazandırıldığını belirterek, "Daha önce de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda savaş alanlarında temizlik yapmıştık.

Mahkumlar cezaevinde sürekli yatmak yerine topluma faydalı işler yapmak istiyor. Başsavcımız ve Adalet Bakanlığı'nın olurunu alıp bu tür faaliyetler yapmaya başladık" dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, açık cezaeviyle bazı konularda ortak çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sahillerimizin temizliği önemli bir yer tutuyor. Mahkumlarımızın yeni kordon bölgesinde temizlik yapma konusunda talepleri oldu. Bizler de bunu seve seve kabul ettik. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Temizlik çalışmalarına katılan mahkumlar da, cezaevinde sürekli yatmak yerine bu tür çalışmalarla topluma faydalı olmaktan mutlu dolduklarını dile getirdi. Yaklaşık 1 kilometre mesafedeki sahili temizleyen mahkumlar, bundan sonra şehrin başka bölgelerini de temizleyeceklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 16:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?