4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çarşı esnaftan Rektör Aydın'a ziyareti

Çanakkale Çarşı Caddesi Esnafı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette dernek hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Timur Ay, derneklerinin 30 Mart tarihinde 27 kurucuyla faaliyete başladığını belirtti. Ay, 24-25 Nisan 2006 tarihinde dernek olarak çarşıda bir dizi faaliyet gerçekleştirmek istediklerini belirterek, üniversitenin desteğini beklediklerini kaydetti. Ay, "Belirtilen günlerde çarşı esnafı saat 22.00'ye kadar dükkanlarını açık tutacak. Bununla birlikte pazar günü de halkımıza hizmet sunacağız. Çanakkale Belediyesi'nin katkılarıyla akşam saatlerinde çarşımızın aydınlatılması yapılacak. Folklor gösterileri ve çeşitli sosyal faaliyetlerle çarşımızı bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ramazan Aydın, üniversite olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, "Örgütlenme ve dayanışma, medeni toplumların en önemli niteliklerindendir. Ortak akılda buluşmak ve sorunların üzerine giderek çözümler üretmek, günümüz sivil toplum kuruluşlarının ana görevlerinden olmalıdır. Bu anlamda derneğin çalışmalarının sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çekmek istiyorum. Üniversitemiz dernek faaliyetlerine gereken desteği sağlamaya hazırdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 15:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?