4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

ÇTSO bir yıllık faaliyetlerini değerlendirdi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan, bir yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği yemekli basın toplantısı düzenledi.

Truva Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tezcan, 1 yıl içinde verdikleri sözlerin fazlasını yaptıklarını belirterek, "Bizim başarıyı yakalamamızda katkıları olan bütün komitelerimize, duyarlı üyelerimize, yönetim kurulumuza ve Çanakkale basınına teşekkür ediyorum. Her ayın meclis toplantılarını düzenli olarak gerçekleştirerek, her toplantıda bürokrat, parlamenter ve çeşitli sivil toplum örgütlerini üyelerimizle biraraya getirdik. Biz hizmet için söz verdik. Çanakkale'de daha yapacak çok işimiz var" dedi.

Çanakkale'nin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgulayan İlhami Tezcan, "Biga ayrı söyleyecek, Gelibolu ayrı söyleyecek, ben ayrı söyleyeceğim diye bir şey olamaz. Çanakkale'de bir bütün olarak ortak yaptığımız toplantılar sonucunda aldığımız kararlarla hareket ediyoruz. Çanakkale turizmine önem veriyoruz. Kazdağları ile ilgili sempozyum yapacağız. Doğalgaz konusunun da takipçisiyiz Çanakkale'de yapılacak tüm güzel şeyler ÇTSO'nun işidir.

Doğalgazı alan firmanın Çanakkale'de tüm sokak ve caddelerde planlama yapması gerekiyordu. Kış dolayısıyla bu planlama yapılamamıştı. İlgili firmaya lisansı verilmiş, onlar da planlamayı tamamlamışlar. Doğalgaz konusunda sonuna kadar takipçisiyiz" diye konuştu.
Çanakkale'nin en önemli meselesinin liman olduğuna dikkat çeken Tezcan, limana açılacak gümrük kapısının şart olduğunu, bu sayede Ro-Ro seferlerinin başlayacağını, limana konteynır olmaz diyenlere de en güzel cevabın dünyanın en büyük konteynır firması ARKAS'ın Kepez Limanı için müracaatta bulunması olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 09:22:25
Güncelleme :19 Nisan 2006 Çarşamba 12:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?