4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Deniz feneri yerine takıldı

Çanakkale Boğazı'nda fırtına sebebiyle koparak boğaz ortasında sürüklenen Nara önlerindeki deniz feneri, tamir edilerek yerine konuldu.

Yunan bayraklı bir geminin de karaya oturduğu Nara önlerinde bulunan deniz feneri, geçtiğimiz hafta içerisinde poyraz fırtınası ve kar yağışı sebebiyle yerinden koparak deniz ortasında sürüklenmişti. Gemiler için büyük tehlikeye sebep olan fener, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 3 nolu römorkör tarafından alınarak Çanakkale İskelesi'ne getirilerek bağlanmıştı.

Hasar gören fenerin yerine monte edilememesi sebebiyle, 2 günden beri Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu (VTS) yetkilileri telsiz kanalıyla gemi kaptanlarını uyararak bu bölgede fenerin bulunmadığını ve dikkatli olunmasını istiyordu.

Gemi kaptanlarının adeta korkulu rüyası haline gelen bu fener, sabah saatlerinde onarılarak 5 tonluk beton blokuyla birlikte "Kurtarma 4" isimli römorköre yüklenip Nara önlerine götürüldü. Güçlükle yerine yerleştirilen deniz feneri sayesinde bu bölgeden gemiler daha güvenli olarak geçecek.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 14:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?